Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2020 12:48 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 964 Обществото протестира срещу липсата на справедливост и не само!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 964
Обществото протестира срещу липсата на справедливост и не само!

 image

 

Протестират хора срещу непочтените действия на други.

Протестират пред празни и безлюдни сгради, а в тях – няма никой!

Защо пред сградите, защо вечер, когато са празни, защо ги цапат с яйца и домати?

Смята ли някой, че на тия, които работят в грозните сгради, му пука за нещо?

А, дали и на сградите им дреме?
Та и те са бездушни, неодушевени, въпреки, че са попили и физическия образ, и поведението, и са заприличали на временно обитаващите ги. Куриозен факт е, че и студенината, и фалшивата им импозантност са погълнали израза на тяхното, твърде ниско интелектуално ниво, довело ги бързо до загуба на самопреценка.

Протестират хора, заради загуба на справедливост, но, нали - те ги избираха, те ги и хранеха, и продължават да хранят! Нали, от тях очакваха да създадат обещаното обществено благополучие и дори, не се интересуваха – кой, и колко краде от общото, стига да му го създадат и предоставят! Удивително несъстоятелен е подобен юридически акт, който не фиксира отговорността на страните, в който не съществуват форми на наказание, нито време за изпълнение.
*
Но, какво са виновни сградите?
Какво е виновен града, че го блокират, за да предизвикат глухите да ги чуят като ограничат живота му?
Защо е пропусната възможността властта да се отчитат пред суверена, а не, всячески, да му се подиграва с ярката си несъстоятелност?
Защо протестиращите са позволили и не са потърсили обосновани форми на контрол над избраните, защо са допуснали тотално да заграбят властта, без да носят отговорност, защо липсва, какъвто и да е контрол?

Защо избират хора без необходимия човешки и професионален ценз, защо са допуснали хора, без положителен управленски опит?

Защо постъпиха, толкова безотговорно - към собствения си живот?
*
Мисля, че апатичността на избирателите е виновна за пропуските в управлението, за грешките – в избора на хора и решения, на реализацията им, за шуробаджанащината и партийните икономически интереси?
Защо, за пореден път, обществото бе подчинено на партиите – та, те  съществуват, за да се формират като най-неподходящото средство за придобиване на власт над него!

Те разединяват обществото по интелектуален признак – на тъпи и неграмотни, на слабо или необразовани, ограничавайки дейните, коректните и умните. Разделят го по физически белези като умишлено избират грозни, по-грозни и отвратително грозни хора, които да се борят срещу нормалните и красиви?
Грозно разделят обществото по етнически и по религиозни белези, дори, по морални, етични и нравствени, и по липса или наличие на възпитание - на невярващи в доброто и човека, и вярващи в надеждата за братство, равенство, и еднакви човешки права, за справедливостта на правото, и упражняващите го!
Сякаш се борят ненормални, буболечки и клонинги срещу обикновените хора!
*
Придобилите власт не могат да търпят протести, особено, мирните! Личи им, че едва се удържат, да не се разправят с тях. Те харесват зрелищата и скоро ще ги окървавят!мп        



Тагове:   протести,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398867
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930